Pages Menu
Categories Menu

Predstavnici Autokluba Virovitica proveli su biciklističke ispite za učenike 5. i 6. razreda: Ispit položilo 54 učenika

Predstavnici Autokluba Virovitica Tomislav Kolec i Robert Valenteković u periodu od 11. do 18. lipnja proveli su biciklističke ispite za učenike 5. i 6. razreda. Ispitima su pristupila 83 učenika osnovnih škola Ivana Gorana Kovačića Gornje Bazje, Vladimira Nazora Virovitica,
Ivane Brlić Mažuranić Virovitica, “Davorin Trstenjak” Čađavica i Vladimira Nazora Nova Bukovica.

Ispit su položila 54 učenika te su im uručene Potvrde o završenom osposobljavanju za upravljanje biciklom. Ispitima su prisustvovali i policijski službenici PU Virovitičko- podravske.

Sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama djeca mlađa od 14 godina ne smiju samostalno upravljati biciklom na cesti, ali ako su navršila 9 godina i ako su prošla osposobljavanje u školi i polože biciklistički ispit, te ako im je izdana Potvrda o osposobljavanju smiju samostalno upravljati biciklom na cesti, dok ostali devetogodišnjaci smiju na cestu samo u pratnji osobe starije od 16 godina.

Ovo osposobljavanje važan je korak u prometnoj edukaciji djece u osnovnim školama, koje provode učitelji za djecu koja to žele, te ovim putem pozivamo i ostale škole da se uključe u proces osposobljavanja te da animiraju što veći broj djece s ciljem povećanja sigurnosti djece u prometu.

(www.icv.hr)

Predstavnici Autokluba Virovitica proveli su biciklističke ispite za učenike 5. i 6. razreda: Ispit položilo 54 učenika