Pages Menu
Categories Menu

Dan žena i prometna sigurnost: U Virovitici provedene preventivne aktivnosti usmjerene na sigurnost prometovanja

Policijska uprava virovitičko-podravska i HAK Virovitica danas su u Virovitici proveli preventivne aktivnosti usmjerene na sigurnost prometovanja u osobnim automobilima. Osim što je danas Dan žena, djelatnice policije Anita Relić i Andrea Petrović, zajedno s tajnikom HAK-a Robertom Valentekovićem, iskoristile su prigodu da zatečenim sudionicama u prometu čestitaju i uruče prigodne poklone i promidžbene materijale.

Nakon toga, u dvorani Tehničke škole organizirano je predavanje za učenike i djelatnike pod nazivom “Klik – sigurnosni pojas – navika odgovornog ponašanja u prometu”. U sklopu predavanja ispred Strukovne škole prikazan je simulator prevrtanja HAK-a, u kojemu su učenici mogli steći dojam koliko je važno korištenje sigurnosnog pojasa u slučaju prevrtanja automobila.

– Glavni cilj ove akcije bio je usmjeren na važnost korištenja sigurnosnog pojasa pri vožnji- rekla je tom prigodom službenica za preventivu u cestovnom prometu PU virovitičko-podravske Anita Relić.

– Veliki razlog teškog stradavanja u prometnoj nezgodi je upravo nekorištenje sigurnosnog pojasa, pa je od izuzetne važnosti ponovno skrenuti pozornost vozačima, ali i drugim putnicima u vozilu na tu sigurnosnu stavku. Ipak, možemo reći da je unazad nekoliko godina svijest o korištenju sigurnosnog pojasa porasla kod naših vozača i drugih putnika u vozilima, pa vjerujemo da ćemo uskoro doći do faze kada će svim sudionicima u prometu biti jasno da se na put ide ‘vezan’- zaključila je Anita Relić.

(www.icv.hr, bs)

Dan žena i prometna sigurnost: U Virovitici provedene preventivne aktivnosti usmjerene na sigurnost prometovanja