Pages Menu
Categories Menu

U VPŽ obilježen Dan bez poginulih osoba u prometu: Provedene pojačane kontrole te prezentacija i defile oldtimer vozila

U provedbi projekta ROADPOL – dani sigurnosti u prometu od 16. do 22. rujna 2020. godine u četvrtak, 17. rujna, je na području Policijske uprave virovitičko-podravske, kao i na području cijele Europe obilježen Dan bez poginulih u prometu, čiji je cilj smanjenje stradavanja sudionika prometnih nesreća, posebno smrtnog stradavanja.

Policijski službenici Policijske uprave virovitičko-podravske su se u provedbu projekta uključili pojačanim postupanjem u nadzoru prometa i provedbom akcije usmjerene na 24-satni nadzor i sankcioniranje prekršaja 4 ubojice u prometu. U provedenoj akciji je ukupno utvrđen 131 prekršaj, od kojih 7 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 37 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 11 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela i 45 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa.

Osim pojačanim represivnim postupanjem prometna policija se u provedbu ovog projekta uključila i organizacijom prezentacije vozila oldtimera u suradnji s Oldtimer klubom Virovitica i Autoklubom Virovitica. Prezentacija i završni defile ulicama grada su održani s početkom u 17 sati na mostu ispred Dvorca Pejačević u Virovitici, gdje su svi zainteresirani mogli uživati u razgledavanju vozila starih nekoliko desetljeća, a njihovi ponosni vlasnici odgovorili na sva pitanja posjetitelja.

Svim posjetiteljima je podijeljen promidžbeni materijal projekta, a među sjajnim automobilima i mopedima oldtimerima svih boja su u cilju širenja poruke da se u prometu može i treba uživati, a ne da bude izvor nesreće, posjetitelji potpisivali simboličnu prisegu kojom su se obvezivali na poštivanje prometnih pravila i prometnih propisa u želji da svi sudionici u prometu doživje ovako dug vozački staž bez neželjenih posljedica i stradavanja u prometu.

Cilj projekta je postignut – tijekom četvrtka, 17. rujna na području Policijske uprave virovitičko – podravske ne samo da nije bilo smrtno stradalih u prometnim nesrećama, već tijekom cijeloga dana nije bilo nastradalih u prometnim nesrećama, jer se dogodila samo jedna prometna nesreća s manjom materijalnom štetom.

(viroviticko-podravska-policija.gov.hr)