Pages Menu
Categories Menu

Osnovna škola Vladimira Nazora iz Nove Bukovice bila je domaćin natjecanja “Sigurno u prometu 2022.”

Županijska razina natjecanja ”Sigurno u prometu” jučer (utorak) je održana na sportskom igralištu Osnovne škole Vladimir Nazor u Novoj Bukovici. Sudjelovalo je osam osnovnih škola s područja županije, ukupno 32 učenika i osam mentora iz OŠ Gradina, virovitičkih OŠ Ivane Brlić-Mažuranić i OŠ Vladimir Nazor, OŠ Josipa Kozarca iz Slatine, OŠ Ivana Gorana Kovačića iz Gornjeg Bazja, OŠ August Cesarec iz Špišić Bukovice, OŠ Antuna Gustava Matoša iz Čačinaca, te škole domaćina.

Natjecanje je održano u organizaciji HAK Autokluba Virovitica i Policijske uprave Virovitičko-podravske županije. Na natjecanju su nazočili članovi državnoga povjerenstva za provođenje natjecanja ”Sigurno u prometu”, Svjetlana Urbanek i Milorad Vučković, te ispitivač HAK-a, tajnik Autokluba Virovitica Robert Valenteković uz predstavnicu Policijske uprave Virovitičko-podravske županije Anitu Relić.

Prije samoga natjecanja, učenike, mentore i članove povjerenstva pozdravila je ravnateljica škole domaćina Lareta Žubrinić te posebno učenicima poželjela uspješan dan u teorijskom i praktičnom dijelu natjecanja. Teorijski dio obuhvaćao je rad na računalu, to jest provjeru znanja o prometnim propisima i sigurnosnim pravilima, a praktični dio upravljanje biciklom prema točno utvrđenom sadržaju. Nakon utvrđivanja postignutih rezultata, svim ekipama podijeljene su pohvalnice, a zatim je uslijedilo proglašenje najuspješnijih ekipa i učenika. Učenici s najboljim rezultatima predstavljat će Virovitičko-podravsku županiju na državnom natjecanju u Rovinju od 17. do 20. svibnja koje organizira HAK.

Ekipno prvo mjesto osvojila je OŠ August Cesarec iz Špišić Bukovice, drugo mjesto je zauzela OŠ Vladimir Nazor iz Virovitice, a treće OŠ Ivane Brlić-Mažuranić, također iz Virovitice. Na državno natjecanje u Rovinj putuju dvije učenice koji su pojedinačno osvojili prvo i drugo mjesto, Helena Pokupić iz OŠ August Cesarca iz Špišić Bukovice i Franka Tomljanović iz virovitičke OŠ Vladimir Nazor uz dvojicu najboljih učenika iz virovitičkih škola, Davida Kovačević iz “Brlića” te Viktora Abramovića iz “Nazora”. Pobjednicima su uručeni trofeji i nagrade, muški i ženski bicikl te biciklističke kacige koje im je osigurao MUP, a utješnih nagrada je bilo i za sve ostale sudionike. (www.icv.hr, adf, OŠ Vladimir Nazor Nova Bukovica) 

Osnovna škola Vladimira Nazora iz Nove Bukovice bila je domaćin natjecanja “Sigurno u prometu 2022.”