Pages Menu
Categories Menu

„KLIK“ (Kako Lako Izbjeći Katastrofu) – sigurnosni pojas, navika odgovornog ponašanja u prometu” u Tehničkoj školi Virovitica

Sukladno Godišnjem planu i programu rada škole i Školskom preventivnom programu, u ponedjeljak, 7. studenog 2022. s početkom u 14.00 sati, za sve su maturante i učenike 4. M razreda djelatnici Ureda sigurnosti cestovnog prometa HAK-a održali preventivno-edukativni program „KLIK – sigurnosni pojas – navika odgovornog ponašanja u prometu“, čija je namjena stjecanje kompetencija, znanja o sigurnosnim i zaštitnim mjerama i radnjama prije i za vrijeme upravljanja vozilom.

Nakon vrlo zanimljivog predavanja uz primjere iz različitih situacija u stvarnom životu, učenici su mogli i sami steći iskustvo prevrtanja u simulatoru. Na ovaj su način naši učenici koji su već vozači ili će to uskoro postati, dobili uvid u sve opasnosti nekorištenja pojasa u vožnji, kao i konzumiranja alkohola i ostalih sredstava ovisnosti. Nadamo se da će sve informacije i savjete koje su dobili na predavanju i primjenjivati, imajući u vidu činjenicu da ništa nije vrijedno ljudskoga života. (mm)