Pages Menu
Categories Menu

Europski dan bez poginulih u prometu – projekt EDWARD

Na inicijativu TISPOLa – mreže prometnih policija država Europe je po treći puta organiziran Europski dan bez poginulih u prometu – projekt EDWARD 19. rujna 2018. godine, čiji je cilj smanjenje stradavanja sudionika prometnih nesreća, posebno smrtnog stradavanja, a u čiju provedbu se aktivno uključila i Policijska uprava virovitičko – podravska u suradnji sa dugogodišnjim partnerom u provedbi preventivnih aktivnosti – Autoklubom Virovitica.

Osim provedbom preventivnih aktivnosti, ciljano usmjerenih na temu sudjelovanja i stradavanja djece u prometu, organizatori aktivnosti su se ovom prilikom uključili i u promidžbu ovog projekta sudjelovanjem u natječaju za najbolju fotografiju projekta EDWARD i snimanjem edukativno – promidžbenog video spota koji je zajedno sa video spotovima iz cijele Europe i svijeta objavljen na web stranici projekta.

Na natječaj za najbolju fotografiju su poslane tri fotografije provedbe preventivnih aktivnosti koje je fotografirao policijski službenik Postaje prometne policije Virovitica Mario Ripli. Prema objavljenim rezultatima natječaja jedna od fotografija je ušla u najuži izbor najboljih sedam fotografija poslanih iz cijele Europe, a nastala je u preventivnoj akciji Sigurno u školu koja se već više od deset godina provodi početkom rujna u suradnji s Autokluba Virovitica i Policijske uprave virovitičko – podravske.

U akciji Sigurno u školu je nastao i video spot podrške projektu EDWARD koji je također snimio i montirao policijski službenik Mario Ripli, a u njemu su poruku stihovima Patricije Dovijanić prenijeli sudionici kulturno-zabavnog dijela programa Julija Tomljanović, Laura Erak, Laura Počut i Lovro Erak, te policijski službenik Nikola Grahovac.