Pages Menu
Categories Menu

Autosjedalice Sv. Nikole

Povodom blagdana Svetog Nikole, 05. prosinca 2017. godine, u vrijeme odlaska djece iz vrtića u Suhopolju, na parkiralištu tog dječjeg vrtića provedena je preventivna akcija nadzora djece u vozilima “Autosjedalice Sv. Nikole”.

Ova preventivna akcija se već nekolikoliko godina održava na parkiralištima ispred dječjih vrtića na virovitičkom i pitomačkom području, a predstavnici organizatora; Auto kluba Virovitica i Policijske uprave virovitičko – podravske su i ove godine nakon izvršenog nadzora prijevoza djeteta u osobnom automobilu djeci koja su se prevozila na propisani način, vezana i u dječjoj sjedalici, uručili slatki poklon paket u ruksaku HAKa, uz promidžbeni materijal HAKa i policijske uprave koje im je poslao Sveti Nikola.

Roditelji djece koja se nisu prevozila u dječjim sjedalicama nego samo vezana na sjedištu, ili u najgorem slučaju nevezana, su upozoreni na zakonsku obavezu propisanog prijevoza djeteta, ali i brigu o sigurnosti djeteta prilikom sudjelovanja u prometu, dok su roditeljima čija su se djeca vozila u dječjim sjedalicama dani savjeti o što pravilnijem i sigurnijem korištenju dječje sjedalice, kao što su savjeti o pravilnoj putanji remena, zatezanju remena na sjedalici, nekorištenju dječje sjedalice u debeloj zimskoj jakni, neodgovorajaćoj sjedalici dobi djeteta.

Dvadesetak djece je poklone Svetog Nikole dobilo jer su se vozili pravilno vezani u dječjoj sjedalici, a djeci koja dječju sjedalicu još nemaju, ili nemaju odgovarajuću dječju sjedalicu, možda nakon ove akcije Sveti Nikola donese…